söndag 22 maj 2022

Dyrt att bo i Hultsfred, höjer hyrorna mest i landet

Den som hyr hos Hultsfreds kommuns bostadsbolag får räkna med Sveriges högsta hyreshöjning. Det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds Bostäder och två privata hyresvärdar i Hultsfred höjer hyran med hela tre procent i år.

Höjningen är mest av alla bostadsbolag i landet av de som förhandlat färdigt sina hyror, uppger tidningen Hem&Hyra

Bland de kommunala bostadsbolagen i länet höjer Kalmarhem näst mest , 2,2 procent. Byggebo i Oskarshamn har den minsta höjningen på 0,99 procent.

Varför Hultsfreds bostäder höjer hyran så hutlöst mycket har man inte fått någon förklaring på. Min åsikt frågade några hyresgäster som inte alls gillade denna enorma hyreshöjning. -Man får fundera på om man har råd att bo kvar i kommunen var det flera som svarade.

Statistiken Hem&Hyra redovisar kommer från Hyresgästföreningen, med enstaka kompletteringar från hyresvärdarna. Kommunala Hultsfreds bostäder höjer med tre procent och höjer därmed mest tillsammans med privata Stångåkonsult i samma kommun. Hyresgästerna hos en annan småländsk värd, kommunala Sävebo i Sävsjö, får däremot ingen generell hyreshöjning alls i år.

Oavsett om din årliga höjningen är hög eller låg är det dock ingenting mot den hyreschock som kan drabba hyresgäster efter en rot-renovering. Eller hyran efter en så kallad konceptrenovering, där en tomställd lägenhet totalrenoveras innan en ny hyresgäst flyttar in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar